Ontdek!

Observeren

De observatiemodule vormt het hart van MijnKleutergroep. In een duidelijk overzicht klik je aan wat je ziet dat de leerlingen kunnen en doen. Je volgt de sprongen die de kinderen maken en je hoeft niets te typen; de (sub)doelen die gebaseerd zijn op SLO (maar compleet herschreven met een team van kleuterprofessionals) staan al in MijnKleutergroep klaar.

Wil je extra informatie kwijt? Bijvoorbeeld over het proces wat het kind doorloop Dan kan je bij een doel bijlagen zoals notities, bestanden en foto’s plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een foto van een pengreep of werkje dat een leerling gemaakt heeft.

Met behulp van de indicatoren geeft MijnKleutergroep automatisch een signaal wanneer een leerling de doelen beheerst die essentieel zijn voor overgang naar groep 3, maar ook wanneer er sprake kan zijn van een onderwijsvoorsprong of eerste signalen dyslexie.

Heb je een duo-collega? Dan heeft MijnKleutergroep speciale functies waarmee het samenwerken nog makkelijker gaat. In het duo-overzicht zie je welke activiteiten je duo heeft gedaan, en bij de observaties komt de naam van je collega te staan. Zo blijf je snel op de hoogte!