Ontdek
MijnKleutergroep!

Ontdek
MijnKleutergroep!

Observeren

 • Ontwikkelingssprongen van kinderen vastleggen
 • Observatie toevoegen als notitie of foto (bijv. pengreep)
 • Zicht op essentiële focusdoelen (bijv. overgangsdoelen, ontwikkelingsvoorsprong en eerste signalen dyslexie)
 • Direct zone van naaste ontwikkeling in kaart
 • Gebaseerd op SLO

Handige overzichten

Wanneer je de observaties in MijnKleutergroep plaatst gaat MijnKleutergroep gelijk voor jou aan het werk. Op basis van de observaties worden diverse handige overzichten gemaakt.

Doeloverzicht

Het doeloverzicht geeft per doel weer op welk niveau de leerlingen op dat moment zitten. Je ziet in één oogopslag de zone van naaste ontwikkeling en waar je tijdens jouw begeleiding, de activiteiten of instructiemomenten rekening mee kunt houden.

Indicatoroverzicht

Sommige doelen in MijnKleutergroep zijn gemarkeerd met een indicator. Bijvoorbeeld ‘belangrijk voor overgang naar groep 3’, ‘dyslexie’ of ‘ontwikkelingsvoorsprong’. In het indicatoroverzicht zie je per leerling hoe de leerling ervoor staat ten opzichte van de gemarkeerde doelen en zo heb je een mooie onderlegger om in gesprek te gaan over/ met de leerling en weloverwogen en doordracht keuzes en handelen af te stemmen.

Leerlingrapporten

Met MijnKleutergroep genereer je ook aantrekkelijke leerlingrapporten. Deze rapporten zijn zo vormgegeven dat de leerlingen thuis zelf kunnen vertellen over het rapport. Je kunt er foto’s in plaatsen (die je eventueel uit de observaties kunt halen) en persoonlijke teksten bij schrijven. Het schoollogo en de foto van de leerling maken het rapport helemaal compleet.

Afhankelijk van jullie wens kan je het rapport uitbreiden met verschillende bijlages. Denk aan een sterrenweergave per leerlijn of grafieken die de groei gedurende een periode inzichtelijk maken. Het is ook mogelijk om zelf leerlijnen toe te voegen die je niet officieel observeert maar wel wilt opnemen op het rapport. Denk hierbij aan Godsdienst, Muziek etc.

Planmodule

 • Jaaroverzicht

  In een oogopslag de doelen van het hele jaar in beeld.

 • Weekplanner

  Werk alleen of samen met je duo, alles staat voor je klaar!

 • Themaplanner

  Ontwerp je eigen thema’s, gebruik ideeën van elkaar of gebruik de thema’s Kleuteruniversiteit.

 • Thuisplanner

  Betrek ouders bij de activiteiten in de groep.

Wil jij dit ook?

Vraag een vrijblijvende proeflicentie aan!