MKG posterpagina

Regelmatig zoomen wij in op een interessant onderwerp, waar we jullie meer over willen vertellen. We hebben posters over deze onderwerpen gemaakt, die je naast je bureau kunt hangen.

Op deze pagina hebben we alle posters bij elkaar gezet, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden.

Let op!

Elke poster is ontworpen op A3 formaat. Voor het mooiste resultaat kies je bij de afdrukinstellingen voor (bij voorkeur) ‘A3’, ‘kleur’, ‘liggend’ en ‘passend op papierformaat’.  Als niet alle randen goed op het papier passen, kun je dit aanpassen in de instellingen van de printer zelf. 

Alles op z’n tijd

Er wordt vaak gezegd dat kleuters nog niet toe zijn aan het maken van werkbladen of het schrijven in een schriftje. Maar wist je dat dat ook echt zo is? Op deze poster zie je welke stapjes een kleuter moet maken om tot schrijven te komen.

Wie speelt, blijft zich ontwikkelen!

Dit geldt je hele leven lang. Wij nodigen jullie uit om in jullie eigen tempo met dit ‘bordspel’ aan de gang te gaan. Lekker spelen met MKG en samen met je team steeds stapje voor stapje verder te komen in de implementatie van MKG.

De MKG doelenposter

Speciaal voor de dag van de leraar hebben we deze poster gemaakt: een poster waarop je alle doelen van MijnKleutergroep kunt vinden. Compact, duidelijk en overzichtelijk. Geef deze poster een mooi plekje bij je bureau, zodat je hem altijd bij de hand hebt.

Tekenontwikkeling

“Deze tekening heb ik voor jou gemaakt!”. Daar wordt toch iedere leerkracht blij van. Op deze poster hebben we de stapjes in de tekenontwikkeling van kinderen uitgewerkt. Van smeren en krassen via kopvoeters naar steeds meer details en tekenen naar realiteit.